torsdag, oktober 26, 2006

South Island Trip - dag 8

Queenstown

Dagen begynte med store planer: Fallskjermhopping paa formiddagen, rafting paa ettermiddagen. Sto opp 7 og skofla i meg noe ekkel frokostblanding. En haug av oss gikk ned i byen til kontoret til n-zone, bare for aa bli fortalt at vaeret var for daarlig. Hoppinga var foreloepig utsatt, og vi kunne komme tilbake igjen klokka 11. Herfra brukte vi ei god stund paa aa faa booka om raftinga til neste formiddag, saa det ikke skulle kollidere med mulig fallskjermhopping. Troette og skuffa endte jeg, Gunnhild og Silje opp paa kafe med varm sjokolade og troestemuffins.

Klokka 11 var vi igjen paa kontoret til n-zone, og fikk igjen beskjed om at det var utsatt pga vaeret, og at vi kunne komme tilbake klokka 3. Jeg og Silje var lei av aa sitte og surmule, og tok oss en tur opp paa fjellet med gondolaen. Der hadde vi kjempeutsikt over byen og omraadet rundt. Spiste vegetar-quiche til lunsj, svevde gjennom souvernirbutikken og tok godolaen ned igjen. skulte opp paa skyene og nynna "I can see clearer now, the rain has gone"... Jeg har ikke mine egne bilder fra denne dagen (knurr...), saa derfor blir det bilder fra dagen etter, da Paul, Gun og Moritz dro opp dit.

Gunnhild "toerhopper" kvelden foer den store dagen. I bakgrunnen Moritz og halve Gun.

Klokka 3 moette vi opp paa kontoret igjen, trofaste som vi var, og fikk denne gangen vite at hele greia var avlyst. Egentlig ikke saa overraskende, i og med at det fremdeles var et tjukt tak av moerkegraa skyer like oppi fjellsida. Kommer nok aldri til aa glemme den lille stunda vi tilbrakte i felles sutrehumoer ute paa fortauet mens vi lurte paa om noen av oss kom til aa begynne aa grine. Det er rart - paa formiddagen var vi alle vettskremte, men naa hadde vi naadd "kast meg ut av det flyet, for helvete!"-stadiet.

Vi surmulte litt til og gikk enda en runde i byen. Der fant vi en godtebutikk som hadde
hyllemeter paa hyllemeter med godteri fra hele verden! Og gjett hva - de hadde heksehyl! Vi nordmennene kjoepte oss en pose til $4,50 (ca 20 kr), og hadde stor moro resten av turen med aa faa alle til aa smake paa. Dagens moral: Soeramerikanske gutter liker ikke salmiakkgodteri. De skar grimaser, spytta ut i naermeste soeppelboette og uttrykte nyvunnet respekt for oss. Nam, mer paa oss! =) I tillegg fant vi en butikk der man selv kan velge hva man vil ha trykt paa ei t-skjorte eller en hettegenser. Det er rett og slett skummelt aa slippe utvekslingsstudenter loes paa et slikt sted... Noen av oss fikk plutselig en ide: Kiki trengte jo ny t-skjorte...

Utpaa kvelden gikk en stor haug av oss paa italiensk restaurant for aa spise middag. Etter diverse pizzaspising var det tid for aa holde tale til Kiki om hvor modig han var da han hoppa, for etterpaa aa gi han den nye t-skjorta. Har aldri sett noen smile saa bredt! Han har brukt den skjorta masse!

Trenger vi si mer?
Utover seinkvelden satt ei gruppe av oss og prata om diverse, da vi plutselig fikk den straalende ideen aa barbere leggene til Moritz! *ond latter* Tror ideen maa ha kommet til gjennom en diskusjon om at ingen av gruppene hadde hatt tid til aa barbere leggene paa guttene foer missekonkurransen, og at vi naa egentlig hadde tid helt til frokost. (Den kan ogsaa ha noe aa gjoere med hvor mange mannfolk med haarete legger som gaar i shorts her nede, for Moritz har baade haarete legger og shorts.) Magga henta den fine, rosa barberhoevelen sin og gikk til angrep. Lenge. Jeg gikk og la meg til slutt. Etter en og en halv time hadde de faatt unnagjort en legg, og ingen gidda aa proeve paa den andre. Moritz gikk fremdeles rundt i shorts resten av turen.

Gunnhild, meg og Paul. Igjen.