lørdag, mars 25, 2006

Plolyfest!

Hva i all verden kan faa meg til aa staa opp en time tidligere enn vanlig paa en fredag? Joda, AFS hadde bestemt at alle uvekslingsstudentene i omraadet skulle moete opp paa polyfest og dele ut brosjyrer og ballonger til folk der! Polyfest er en festival der kulturgrupper fra high schools i Auckland opptrer paa utendoersscener og konkurrerer mot hverandre. Masse rare kostymer og folk som danser mer eller mindre autentiske danser, pluss masse rar mat for salg.

Busstur fra en ende av Auckland til en annen forloep noe saann som dette:

6.30: Staa opp. Frokost. Det regner kjempemasse.
7.05: Proeve aa kommunisere med noen som kanskje visste hvilken buss det var lurt aa ta.
7.25: Faa vertsfaren min til aa kjoere meg til den busstoppen jeg maa til for aa komme meg ut av byen.
7.35: Moeter to andre AFSere, like forvirra som meg, men den ene har - takk alle hoeyere makter - et kart.
7.40: Bussen skal gaa. Ingen buss.
7.55: Masse folk paa busstoppen. Buss kommer, vi satser paa at det er rett, siden alle andre gaar paa den.
8.25: Vi gaar av bussen da den stopper ved ei lite, forlatt busskur langs en veg. Vi venter paa neste buss, som skulle ha passert for 10 minutter sia.
8.35: Etter aa ha tatt bilder av busskuret gir vi opp ventinga og vandrer langs vegen.
8.45: Vi kommer til neste busskur og venter der. Vi leser kart og konstaterer igjen at vi egentlig ikke er helt sikre paa hvor vi er.
8.50: Det kommer en buss og vi gaar paa den. Vi gir opp aa lese kart, men foeler oss litt for dumme til aa spoerre noen hvor i huleste vi er.
9.05: Vi stopper i et lyskryss, jeg ser ut vinduet paa en kafe som reklamerer med "Special dinner self-serve: Smorgosbord"
9.15: Bussjoefoeren gauler bakover i bussen "Everybody going to the Polyfest, get off here and walk!" vi gaar av bussen og foelger etter de andre passasjerene.
9.25: Ankommer polyfest.

En stor del av dagen gaar med paa aa blaase opp ballonger og loepe etter uskyldige offer med brosjyrer de ikke vil ha. Vi nyter finvaeret, siden det plutselig er 25 grader og skyfri himmel. Saa var det bare aa komme seg hjem igjen...

2.30:
Vi er ti stykker som vil hjem. Forlater polyfest og finner en busstopp.
2.45: Vi proever aa lese bussruter for aa finne en buss som gaar til Manukau City Centre, som vi vet skal vaere i naerheta en plass. Noen rare fyrer kommer forbi og begynner aa prate med oss. vi foelger etter dem til kjoepesenteret, og sparer dermed $2,50 og en ti-minutters busstur.
3.15: Vi ankommer kjoepesenteret, proever aa lese bussruter. Vi venter paa bussen, og han med kartet tar det fram og proever aa finne ut hvor vi egentlig er.
3.20: Fire jenter gaar lei av busstoppen og gaar for aa shoppe.
3.30: Bussen vaar skulle ha gaatt.
3.35: Vi finner ut hvor vi er paa kartet.
3.45: Endlig paa bussen, man det er bare fire av oss igjen, faaglarna vet hvor de to siste er blitt av.
4.40: Han med kartet gaar av bussen.
4.55: De to andre gaar av bussen. Jeg er alene.
5.00: Bussen skal ha naadd sentrum, som naa er en halvtime unna.
5.10: Jeg ser en kjent vulkan gjennom bussvinduet og hopper av paa naermeste busstopp. Gaar hjem i stedet for aa ta bussen til sentrum og saa en anna bus tilbake.
5.25: Endelig hjemme. Kjempesolbrent i ansiktet...